Kazán javítás

Kazán javítás

A fali kazánok többnyire vezetékes gázzal szerelve felelnek a lakásunkban a fűtésért és a meleg vízzel történő megfelelő ellátásért. Kirívó esetekben a falikazánokat is át lehet szerelni PB gázzal való működésre, de a kényelmetlen csere miatt egyre ritkábbak. A fali kazánok a rajtuk áthaladó vizet melegítik fel, és ezt elvezetve a víz saját nyomása által fűtik a lakásunk radiátorait és adnak melegvizet. A falikazánok szabályozható hőmérsékletűre melegítik a vizet, de szükségük van valamennyi időre, amíg a rendszer átmelegszik, és ténylegesen meleg vizet ad. 


A falikazánoknak is két típusa van, nyílt égésterű és zárt égésterű. A nyílt égésterű azt jelenti, hogy az égéshez a helyiség levegőjéből nyeri az oxigént, míg a zárt azt, hogy dupla csöves kéményrendszeren keresztül nyeri a levegőt, illetve távolítja el azt. A zárt rendszerek annyiban előnyösebbek, hogy a meghibásodásuk esetén a gáz nem kerül kapcsolatba velünk, viszont a kémény kialakítása további költségeket jelent a kiépítéskor. Magyarországon a háztartásokban többnyire nyílt égésterű kazánokat használnak.


A lakás központi fűtéseit fűtésszerelő szakembereink végzik. A központi fűtőrendszerek központi hőfejlesztő berendezéssel állítják elő a szükséges hőmennyiséget. A termelt meleget a rendszernek megfelelő energiahordozó juttatja el a fűtendő helységbe. A felmelegített víz csővezetéken jut el a hőleadókig, ahol lehűl, majd csővezetéken keresztül visszajut a kazánba, ami ismét felmelegíti. Ez a körforgás szivattyúk segítségével megy végbe, de forgathatja még akár a gravitáció vagy a hideg és meleg víz közötti különbség.


Mit tegyünk, ha a kazánunk elromlik? Legyen bármilyen gázkészülék, nagyon fontos, hogy csak megbízható, hozzáértő szakemberekre bízzuk a javításukat. A nem megfelelően beállított gázeszközök, akár vezetékes vagy PB gázzal üzemelnek, tűz- és robbanásveszélyesek! Amennyiben zárt rendszerű kazánja van, csak kellemetlenséggel kell megbirkóznia, azonban a nyílt égésterű kazán esetén azonban a szivárgó gázok mérgezést, a nem megfelelő beállításnak köszönhető túlzott mértékű égéstermék szénmonoxid mérgezést idézhet elő. Kérjük, hogy a saját érdekében forduljon szakemberekhez!


A magyar háztartásokban is gyakran felmerülő probléma, hogy hirtelen megszűnik a melegvíz, mely azonnali megoldást igényel. A baj nem válogat, bárkit bármikor megtalál, ezért van szükség egy olyan profi szerelőgárdára, mint a miénk. Ha érzékelte a problémát azonnal, gondolkodás nélkül tárcsázza cégünket, munkatársunk a vonal másik végén biztosan fogadja hívásását, mozgósítja szakképzett szerelőinket és a segítség azonnal ott terem az ajtaja előtt.


Gyorsaságunknak köszönhetően rengeteg problémától megkíméljük. Gondoljon csak bele, mi van akkor, ha mindez hétvégén történik? Más cégek rabolják az ön idejét. Társasházban mindez még kellemetlenebb, hiszen tűzveszélyes eszközökről van szó, és amellett, hogy a károk helyreállítása se olcsó mulatság, lehetséges, hogy el kell zárni a gázt az egész épületben, aminek senki se örül. Ha tovább akarja ápolni a jó viszont a szomszédaival nem érdemes halogatni az időt, átmeneti megoldásokkal orvosolni a baj.


Nem is gondolná, mennyi minden állhat a probléma hátterében, lehet ez egy elhasználódott, rozsdás cső is. Ha többször előfordult már a meghibásodás érdemes elgondolkodni a teljes felújításon, hisz az öreg víz- és gázvezetékek a lakás szerkezetében is nagy károkat okozhatnak.

Keressen minket az alábbi elérhetőségeinken.

+36 (20) 238 5720

Kérje árajánlatunkat!

Árajánlatainkat a megkeresések számától függő gyorsasággal dolgozzuk fel, kérjük türelmét, és megértését. Kérjük, telefonszámát is adja meg, hogy szükség esetén felvehessük Önnel a kapcsolatot.