Fűtés rendszer átmosás

Fűtés rendszer átmosás

Amennyiben a központi fűtés rendszerekben levő vizet kémiai úton nem kezelik a korrózió és biologiai szennyeződés, lerakódás rövid időn belül rontja a kazán illetve a rendszer hatásfokát. Kutatások és a tapasztalataink is bizonyítják, hogy megfelelő vízkezelés nélkül még az újonnan telepített fűtési rendszerek hatásfoka is heteken belül jelentősen rosszabb lehet.


A fűtésrendszer tisztítását többféle adalékanyaggal lehet elvégezni. Van olyan adalék, amit be kell tölteni a rendszerbe, majd járatni kell a szivattyút pár napig - mehet akár a fűtés is - aztán vizet kell cserélni. Vannak agresszívebb anyagok is, ahhoz külön gép kell ami megforgatja az vegyszert. Ezzel addig kell dolgozni, amíg aktív az anyag, aztán vegyszercsere vagy mehet bele a víz, ha tiszta a rendszer. Ez a mosatás általában megvan aznap.A fûtési rendszerekben különféle anyagok kerülnek egymással kapcsolatba. 


A különbözõ fémek (réz, vas, alumínium, ón) között kialakuló elektromos potenciálkülönbség, az esetlegesen a rendszerben hagyott szennyezõdések és a magas hõmérséklet, az alacsony hőmérsékletű padlófűtésbe került baktériumok változatos problémákat okozhatnak, például hideg helyek kialakulását a radiátorokban, kazán hőcserélők eldugulását, kazánzajt, padlófűtés elalgásodását vagy szivattyú beragadást és meghibásodást. Ezek bármelyike költséges javítást és esetleges cserét okozhat, mert a fűtési rendszerből származó kosz okozta meghibásodás kívül van a kazán garanciájának hatáskörén.


A fűtési rendszer átmosását vegyszeres adalék hozzáadásával végezzük, amely a belsőfelületeket teljesen letisztítja és az átmosás során leoldott fémes szennyeződéseket egy beépített mágnes rúddal összeszedjük, és a fűtési rendszerből eltávolítjuk. A vegyszeres kezelés után a fűtési rendszert tiszta vízzel átöblítjük, és inhibitort adunk hozzá. A radiátorokat légtelenítéssel ellenőrizzük.


Az inhibitor egy olyan anyag amit ha vízhez adunk csökkenti a korróziós folyamatokat. A vízkezelő adalék gyártók több inhibitor használatával érik el, hogy termékeik a legkülönfélébb környezeti körülmények között egyszerre gátolják különböző fémek korrózióját. Az inhibitorok leggyakoribb változata az anódos (passzíválló) inhibitor. A központi fűtés rendszerekhez túlnyomó részben anódos inhibitort használnak. Ez az inhibitor reakcióba lép korrózióra hajlamos fémmel és vékony védőréteget hoz létre rajta, ami megvédi a fémet a további korróziótól. A vékony filmréteget a fűtési rendszerben levő inhibitor jelenléte tartja fenn.

Keressen minket az alábbi elérhetőségeinken.

+36 (20) 238 5720

Kérje árajánlatunkat!

Árajánlatainkat a megkeresések számától függő gyorsasággal dolgozzuk fel, kérjük türelmét, és megértését. Kérjük, telefonszámát is adja meg, hogy szükség esetén felvehessük Önnel a kapcsolatot.