Fűtés rendszer átmosás

Fűtés rendszer átmosás

Amennyiben a központi fűtés rendszerekben levő vizet kémiai úton nem kezelik a korrózió és biologiai szennyeződés, lerakódás rövid időn belül rontja a kazán illetve a rendszer hatásfokát. Kutatások és a tapasztalataink is bizonyítják, hogy megfelelő vízkezelés nélkül még az újonnan telepített fűtési rendszerek hatásfoka is heteken belül jelentősen rosszabb lehet.


A fűtésrendszer tisztítását többféle adalékanyaggal lehet elvégezni. Van olyan adalék, amit be kell tölteni a rendszerbe, majd járatni kell a szivattyút pár napig - mehet akár a fűtés is - aztán vizet kell cserélni. Vannak agresszívebb anyagok is, ahhoz külön gép kell ami megforgatja az vegyszert. Ezzel addig kell dolgozni, amíg aktív az anyag, aztán vegyszercsere vagy mehet bele a víz, ha tiszta a rendszer. Ez a mosatás általában megvan aznap.A fûtési rendszerekben különféle anyagok kerülnek egymással kapcsolatba. 


A különbözõ fémek (réz, vas, alumínium, ón) között kialakuló elektromos potenciálkülönbség, az esetlegesen a rendszerben hagyott szennyezõdések és a magas hõmérséklet, az alacsony hőmérsékletű padlófűtésbe került baktériumok változatos problémákat okozhatnak, például hideg helyek kialakulását a radiátorokban, kazán hőcserélők eldugulását, kazánzajt, padlófűtés elalgásodását vagy szivattyú beragadást és meghibásodást. Ezek bármelyike költséges javítást és esetleges cserét okozhat, mert a fűtési rendszerből származó kosz okozta meghibásodás kívül van a kazán garanciájának hatáskörén.


A fűtési rendszer átmosását vegyszeres adalék hozzáadásával végezzük, amely a belsőfelületeket teljesen letisztítja és az átmosás során leoldott fémes szennyeződéseket egy beépített mágnes rúddal összeszedjük, és a fűtési rendszerből eltávolítjuk. A vegyszeres kezelés után a fűtési rendszert tiszta vízzel átöblítjük, és inhibitort adunk hozzá. A radiátorokat légtelenítéssel ellenőrizzük.


Az inhibitor egy olyan anyag amit ha vízhez adunk csökkenti a korróziós folyamatokat. A vízkezelő adalék gyártók több inhibitor használatával érik el, hogy termékeik a legkülönfélébb környezeti körülmények között egyszerre gátolják különböző fémek korrózióját. Az inhibitorok leggyakoribb változata az anódos (passzíválló) inhibitor. A központi fűtés rendszerekhez túlnyomó részben anódos inhibitort használnak. Ez az inhibitor reakcióba lép korrózióra hajlamos fémmel és vékony védőréteget hoz létre rajta, ami megvédi a fémet a további korróziótól. A vékony filmréteget a fűtési rendszerben levő inhibitor jelenléte tartja fenn.

Keressen minket az alábbi elérhetőségeinken.

+36 (20) 238 5720

Kérje árajánlatunkat!

Árajánlatainkat a megkeresések számától függő gyorsasággal dolgozzuk fel, kérjük türelmét, és megértését. Kérjük, telefonszámát is adja meg, hogy szükség esetén felvehessük Önnel a kapcsolatot.

Gázkészülékek szerelése, javítása, karbantartása, cseréje akár azonnali kiszállással, Budapest összes kerületében.

Gázkészülék javítás Budapest

Gázkészülékek szerelése, javítása, karbantartása, cseréje akár azonnali kiszállással, Budapest összes kerületében.

Mi pontosan tudjuk, hogy milyen az, amikor egy váratlan pillanatban tönkre megy a gázkészülék és az ember nem tudja, hogy mit csináljon. Pedig egyszerű: minket kell kihívnia! Ha most felhív minket, akkor a lehető legkorábbi időpontban kiszállunk Önhöz és maradéktalanul elhárítjuk a problémát.